top of page
  • Henrike

Ik weet niet meer wie ik ben, ik ben mezelf kwijt. Wat moet ik doen?

Ken je dat dat je dingen doet die je leuk vindt, en ineens merk je dat je er op uit gekeken bent, dat je het je aandacht niet meer kan vasthouden. Het is voorbij, over, maar waar komt dat door?


Je leven is, bedoelt om te achterhalen wie je bent. Het is een levenslang avontuur een reis, waarin je steeds jezelf op nieuwe en beter leert kennen. Jij verandert, de wereld om je heen verandert. En doordat er zoveel verandert, is dat wat jij begrijpt en kent van jezelf nooit het volledige beeld. Het blijft iedere dag een boeiend avontuur met nieuwe ontdekkingen.


Doordat je dus verandert en je omgeving verandert, maar als je dit niet beseft, dan raak je de verbinding met jezelf kwijt. Dan weet je niet meer wat je leuk vindt, waar je van houdt, je vindt jezelf dan minder leuk. Het is een signaal om weer bewust waar te nemen wat vind ik leuk, waar hou ik van. En dan kom ook de vraag, mag dit anders zijn dan vroeger of dat wat mijn omgeving leuk vindt?


Ooit was ik dol op aardappels, in alle vormen, maar door een verandering van smaak kan het me veel minder bekoren. En als ik dan denk oh lekker daar heb ik veel zin in en ik het eet het, dan geeft het me niet dat wauw gevoel van vroeger.


Ditzelfde heb ik met boeken lezen. Vroeger kon ik me verliezen in boeken in verhalen, maar ook in boeken over psychologie. Ik voelde me dan helemaal opgeladen en voldaan na het lezen van een boek. Maar tegenwoordig geniet ik meer van buiten de zon, tuinieren, wandelen, fietsen. Ik voel me dan veel meer landen en in contact met mezelf.


Denken dat je er bent en dan stoppen met nieuwsgierig zijn naar jezelf is het begin van jezelf weer kwijtraken. Het is niet mogelijk dat je jezelf volledig kent. Het is elke dag een nieuw avontuur van ontdekken waar heb ik hoefte aan, wat is mijn passie, wat heb ik nodig. Wat is echt belangrijk.

Er zijn vaste dingen: Zoals belangrijke relaties als het gezin, gezondheid, humor en aanwezig zijn.

Maar er zijn ook veranderlijke dingen. Zoals: hobby’s, mate van bewegen, mijn favoriete smaken


Stel jezelf elke dag vragen:

- hoe voel ik me vandaag?

- Wat is vandaag belangrijk voor mij?

- Wat heb ik vandaag nodig?


Hoe vaker jij jezelf kent en de antwoorden onderzoekt, hoe beter jij jezelf leert kennen. En leert herkennen wat er toe doet, waar je zin in hebt en je keuzes in harmonie zullen zijn met wie je bent.


Wil jij ook jezelf leren kennen?


Ik kan je daarbij helpen. Wil je hier over doorpraten of heb je hulp nodig om om te gaan met de huidige omstandigheden in onze maatschappij? Door mijn ruime ervaring in therapie en counseling, ben ik in staat om een effectief en waardevol traject voor jou te maken! Wil je dit ook, maak dan een afspraak of bel me op 0614373305
2.467 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page