top of page
intuitief eten.png

Intuïtief eten

Intuitief eten auteur, behandeling, vel je vrij, klachten vrij, genieten van eten, intuitie, luisteren naar je innerlijke stem
Waarom intuìtief eten

Intuïtief eten gaat over lichaamswijsheid. Het gaat erom dat je leert kennen waar je lichaam behoefte aan heeft. Je lichaam is wijs, je lichaam weet precies hoe jouw unieke stofwisseling werkt. Je lichaam vertelt je precies wat je nodig hebt, qua slaap, beweging, ontspanning, eten, het moedergevoel en relaties. Het is alleen soms zo moeilijk om te herkennen wat je lichaam je vertelt.

Er komt dagelijks zoveel informatie, prikkels en regels, op ons af, dat ons gevoel en de stem van je lichaam wordt overschreeuwd.  Het gevolg is dat we niet weten waar we naar moeten luisteren en wat we moeten kiezen. Daarom kiezen we op basis van aanbod of wat een lekker gevoel geeft op de korte termijn of op basis van een droom een ideaal waarvan we niet weten of dat past bij ons.  We proberen alle prikkels te organiseren. Dit doen we door middel van methodes, regels en doorgaan. Helaas raken we langzaam aan steeds verder weg bij ons gevoel en de informatie die ons lichaam ons geeft.

Ik geloof dat jij het wel weet wat je nodig hebt, dat je lichaam het je vertelt, dat er een innerlijke stem is in jouw hart die jou advies geeft. Het is mijn taak om je te helpen om deze stem te herkennen en er naar te leren luisteren.

Het groeiproces van intuïtief eten is een reis. En voor deze reis heb ik acht ingrediënten voor je. Deze ingrediënten gaan je onderweg gaan helpen om intuïtie te gaan herkennen en om er weer naar te kunnen luisteren en op te reageren. De ingrediënten zijn:

  1. Trouw: Wie ben je? Ontdek hoe je jezelf ziet, wat je geschiedenis is, en wat je denkt over jezelf, je lichaam en over eten.  En als je dit hebt ontdekt help ik je om jezelf te leren respecteren. Dus slapen als je moe bent, eten als je honger hebt en stoppen als je bent verzadigd. Niet omdat de buitenwereld iets vindt, maar omdat jij het zo voelt.

  2. Vrede: Leven in vrijheid. Bedenk hoe je eten ziet en onderzoek wat je regels rond eten zijn. Stel ze ter discussie en beslis.

  3. Vreugde: Genieten van elke dag. Leer om bewust te doen wat je doet en bewust te eten wat je eet en wees dankbaar voor wat je hebt. Ontdek wat je waardeert in je ontbijt, ontdek wat je waardeert aan een warme of juist koude douche. Wees open en neem waar wat je ervaringen met je doen. Ontdek hoe jij je voldaan kan voelen van een ervaring door je aandacht te richten op het nu.

  4. Vertrouwen: Leer luisteren naar je lichaam. Geniet en leer te luisteren naar je lichaam en hart. Maar leer ook de stem van je criticus kennen, zodat je weet wie er spreekt.

  5. (Zacht)moedigheid: Volg de stem van je hart. Leer om te reageren op dat wat je hart of je lichaam je vertellen. Leer om je negatieve gevoelens niet te dempen met eten,

  6. Goedheid: Liefde in actie. Zorg goed voor jezelf en voor je lichaam. Dit kun je doen door te luisteren en te reageren op wat je lichaam zegt.

  7. Vriendelijkheid: Wees lief voor jezelf. Wees dankbaar en blij met je lichaam en alles wat je lichaam dagelijks voor je doet. Maar daag jezelf ook uit, experimenteer en leer. Heb geen oordeel maar blijf nieuwe ervaringen opzoeken.

  8. Zelfbeheersing: Liefde is een werkwoord, houd vol. Soms in de veelheid van dingen in het leven is het makkelijk om terug te gaan naar je kaders, je regels en je gevoel te negeren. Helaas komt er een moment dat je lichaam om aandacht gaat schreeuwen. Dus in de veelheid van dingen, neem een pauze als je je overweldigt, voelt. Koppel je los van je omstandigheden en voel en luister naar jezelf. Dat is de kern van zelfbeheersing.

Intuïtief eten gaan niet alleen over eten, het gaat, om het veranderen van je visie op jezelf

en op je leven. Daarmee heeft het impact op je hele leven. 

Het vraagt oefening om weer je lichaam te horen spreken. Een oefening die begint met

zachtheid, openheid, eerlijkheid en nieuwsgierigheid. De ZOEN-Methode.

Dit zet namelijk de moed en het lef vrij om te luisteren, te proberen en te kijken wat het

met je doet.

Je kan nu beginnen met het leren luisteren naar je intuïtie.

1 je kunt het boek kopen, lees hier hoe het boek tot stand is gekomen.

2 Je kunt de gratis kennismakingstraining doen, klik hier.

3 Je kunt een afspraak met mij inplannen dan gaan we samen op reis om de stem van je hart weer te ontdekken.

1.png

Het boek

In Januari 2019 werd ik door Sharon Numan uitgedaagd om een boek te schrijven. Ik had haar geholpen met een ander boek. En de gesprekken die we voerden brachten haar op het idee om mij uit te dagen om samen te werken. 
 

De reden voor deze uitdaging was het feit dat ze ontdekte dat ik holistisch werk en mensen tijdens een behandeling uitdaag om verder te gaan dan klachten vrij. Ik geloof dat iedereen kan groeien in het contact met zichzelf, het vertrouwen in zichzelf en dat iedereen de oplossing voor zijn of haar levensvragen bij zich draagt. Soms is het fijn om met iemand te kunnen sparren en kom je zo tot die antwoorden. Ieder mens kan leven vanuit vertrouwen en zijn intuïtie.  

 

De manier waarop ik dit vorm geef in een behandeling is de basis van het boek intuïtief eten. Ik ben blij en trots op wat ik als behandelmethode heb ontwikkeld. Maar de kick dat ik dat met jullie mag delen in de vorm van een boek, is meer dan ik ooit van gedroomd heb. 

Nieuwsgierig naar het boek? kijk op www.bol.com

Intuitief eten, sharon numan henrike weerstand, lekker in je vel, nooit meer dieten
bottom of page