top of page

Over Mij

Henrike Weerstand - Psycholoog Friesland

ook therapie in het fries

Succulent
Online therapie
in Friesland,
ek yn t FRYSK

Ik ben Henrike Weerstand. We wonen als gezin in het mooie Balk waar we genieten van het water en het bos. Ik ben moeder van 4 kinderen, twee jongens en twee meiden. Ik ben graag buiten en altijd wel met iets bezig en in beweging. Ik hou van wandelen, mountainbiken, suppen en ben dol op de bergen en de zee. 

In de vakanties ben ik dol op outdoor avonturen met ons gezin. Mijn ontspanning kan ik ook heerlijk vinden met een boek op de bank of een mooie film. 

Ik geniet van het leven en mijn praktijk is ontstaan van uit mijn passie. Als coach en psycholoog ga ik holistisch, positief en betrokken te werk. Ik wil graag mijn kennis met je delen om jou te inspireren en helpen in je persoonlijke ontwikkeling.

 

Een behandeling zie ik als een samenwerking, jij bent de expert over jou leven en jezelf. Ik ben een ervaren psychologe, deskundig en breed onderlegd. Deze combinatie maakt dat we obstakels kunnen overwinnen en

antwoorden vinden op jouw vragen.

HOE KAN IK HELPEN?

Dit is de kernvraag die ik cliënten en mezelf elke dag stel. Het is mijn passie om af

te stemmen op mensen en van daaruit mensen te inspireren. Ik word blij en voel

voldoening als ik zie dat mensen gaan stralen, hun kracht ontdekken, hun vrijheid

weer ervaren en genieten van hun leven. 


Mijn persoonlijke sleutels tot succes, zijn de belangrijkste inspiratiebron in de coaching

en behandeltrajecten die ik met mensen doorloop. Daarom wil ik graag de

sleutels tot mijn succes delen met jullie, in de hoop dat er meer mensen hun kracht en talent

ontdekken en de moed  zullen vinden om je droom werkelijkheid te maken.

Henrike Weerstand, Psycholoog Friesland, Succes in Relatietherapie

Als iemand mij als kind vroeg wat wil je later worden. Dan was mijn antwoord: 'ik wil mensen helpen'. Op jonge leeftijd werd het mij duidelijk hoe waardevol en hoe belangrijk het is, dat volwassenen zich sterk, krachtig en stabiel voelen.

Ik ontdekte door mijn vrijwilligerswerk met kinderen, dat zij het fundament leggen in gezinnen en in de maatschappij voor de volgende generatie. Ik wilde mee werken aan stevige fundamenten en koos daarom voor de opleiding psychologie. In mijn opleiding kreeg ik tools in handen kreeg om samen met mensen te bouwen aan een stabiel, krachtig en gezond leven.

Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan in een GGZ instelling. Hier heb ik samengewerkt met de meest vooraanstaande gedragswetenschappers en psychiaters en mij enorm bekwaamd in het brede spectrum van toepassingen van psychotherapie. Hierdoor ontdekte ik dat er voor iedere problematiek een oplossing is.

 

Ik heb geleerd dat geen klacht hetzelfde is en dat het belangrijk is dat je uit het spectrum van therapievormen de juiste elementen weet te gebruiken. Zo komen persoonlijkheden tot ontwikkeling en ontdekken mensen dat ze moediger zijn dan ze ooit hadden gedacht. Daarbij zijn er methoden die bewezen kracht hebben bij specifieke klachten. Voorbeelden hiervan zijn:

  • In relaties, helpt het om te focussen op emoties en communicatie.

  • Soms moeten we leren dat we pas verder kunnen als we het verleden accepteren om ons vervolgens op de toekomst te richten.

  • Op andere momenten doen we er goed aan om stil te staan en je pijn er te kunnen laten zijn, voordat we deze pijn kunnen gaan oplossen.

Tijdens mijn loopbaan heb ik ontdekt dat mijn passie is, dat mensen in hun kracht gaan functioneren. Ik kreeg het verlangen om zoveel mogelijk van mijn tijd in mensen te investeren. Om dit te realiseren ben ik begonnen met mijn psychologenpraktijk en heb ik in 2019 een boek geschreven, Intuitief Eten , waarin mijn werkwijze centraal staat. 

 

Kwaliteit en professionaliteit staan bij mij hoog in het vaandel. Daarbij ben ik er van overtuigd dat ieder uniek is en maatwerk het beste antwoord op jou vraag is. Een andere belangrijke inspiratiebron is mijn geloof in God. Een schepper die ons vanuit Liefde gemaakt heeft en wiens droom het is dat wij heelheid, liefde en vrede mogen ontdekken.

 

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Bel dan voor een afspraak of stuur mij een mail.

Ik had nooit gedacht dat ik echt af zou rekenen met mijn angsten. Maar ik ben niet meer bang, ik snap nu waar het vandaan komt en wat ik er aan kan doen. Top!

Werk ervaring - Henrike Weerstand - Holistisch Coach en Psycholoog

Mijn kwaliteiten zijn:

Een goed inbeeldingsvermogen, storytelling, luisterend oor, betrokken, leergierig, nieuwsgierig, open, creatief en betrouwbaar. 

Kwalificaties

Voedingspsychologie en ACT. ACT academie

Neurowetenschap en de fundamenten van trauma, Bessel van der Kolk

2021

2020

Hoogbegaafdheidspsychologie

2019

Relatie Coach, CIVAS

2016

EMDR- Act en EMDR centrum Nederland

2015

Keuzemethode Piekerpoli

2013-2014

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie Visie Deventer

Incompanie TCF-Emmeloord:

Schematherapie

Acceptance and Commitment Therapie

2011

Psychofarmacologie, Rino Amsterdam

2009-2010

Master Klinische en Gezondheidszorg Psychologie, Universiteit Utrecht

2005-2009

Bachelor Psychologie, Universiteit Utrecht

bottom of page