top of page
  • Henrike

Piekeren: gevangen in gedachten

Bijgewerkt op: 1 feb. 2022


Het leven als piekeraar:

We zijn dan wel wakker, maar het leven voelt als in droom, een nare droom. Beroofd van de vrijheid om te reageren, te luisteren naar onszelf en onze intuïtie. Beroofd van de kracht om onszelf lief te hebben. Gevangen in het gevoel tekort te schieten. Mislukt!?


We ervaren bepaalde dingen, maar zijn niet in staat daarop adequaat te reageren. De rest van de wereld is op de achtergrond geraakt, terwijl we worstelen om ergens te komen, een beter mens te zijn, te presteren en fouten te vermijden.


Of we nu eten, na het werk naar huis rijden, met vrienden bijkletsen of onze kinderen ’savonds voorlezen, in ons achterhoofd maken we voortdurend plannen of maken we ons zorgen.


Gevangen in gedachten, angsten, ideeën. Gevangen door ervaringen uit het verleden of door toekomstvoorspellingen. Als in een droom nemen we onze gedachten voor waar aan, het dringt zich aan je op en eist onze aandacht bijna helemaal op. We voelen ons beroofd van onze slaap, rust, liefde, vrede en energie, vraag je je af: hoe verder, hoe kom ik hier uit?


Deze beschrijving van het leven als piekeraar is ontstaan op basis van de verhalen van cliënten. Herkenning is de eerste stap op je piekerneiging te doorbreken. Vanuit deze herkenning mag je gaan erkennen dat jij je gevangen voelt en dat je het vreselijk vind. Dit is ok!!!


Het is oké om hier van te balen, het is oké om je verdrietig te voelen. Dit noemen we accepteren. Vraag je af wat je nodig hebt. Wees de beste vriend van jezelf en geef dat wat jou zal helpen.Erkenning, liefde, bevestiging en steun zijn krachtige cadeaus aan jezelf.


In mijn praktijk help ik je om de kracht van je gedachten te ontdekken en krijg grip op je denken. Je kunt leren om in gesprek te gaan met jezelf en ontdekken hoe waardevol het is om naar jezelf te luisteren.


Het leven is niet alleen rozengeur en maneschijn. Het kent twee kanten. Dat weet ik! Ik kan je helpen meer te genieten en tevreden te zijn, terwijl jij tegelijkertijd leert omgaan met obstakels die je tegenkomt?

Dit kan op 2 manieren:

Via de online academie: training nooit meer piekeren.

In deze training help ik je in 14 dagen te richten op de invloed die we hebben op hoe we reageren op onze omstandigheden. Jij gaat experimenteren en creëert zo nieuwe ervaringen. Ook bied ik je handvatten, zodat jij kunt gaan experimenteren met andere reacties op je problemen en omstandigheden.

Via 1 op 1 begeleiding, live of via videocall.

Een nooit meer piekeren traject van 12 sessies van 45 minuten.


Mocht je aanvullend verzekerd zijn dan kan het zijn dat je verzekering mee betaald aan dit traject. Kijk hier of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Ook biedt ik werkgevers trajecten, neem contact met mij op voor informatie voor je werkgever.

203 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page