top of page
  • Henrike

Holistische therapie, wat is dat?

Bijgewerkt op: 20 apr. 2021

Holistisch betekent geheel. Jij bent één geheel, je lichaam en geest zijn onlosmakelijk verbonden. Wat er in je denken gebeurt, beïnvloedt je lichaam. Het beïnvloedt je lichaam doordat hormoonbalansen veranderen en de energie die door je lichaam stroomt. De signalen die je spieren krijgen.

Om gezond te zijn is het van belang dat jij beseft dat je lichaam, denken en voelen, een geheel is. Dat alles beinvloed elkaar. Dit besef helpt om te herkennen wat er gebeurdt en om patronen te doorbreken.

Want om een patroon te doorbreken moeten jou lichaam, gedachten, emoties en wil samenwerken. Je kunt het ook levenstijl psychologie noemen.

Je kunt het vergelijken met een autoreis. Daarvoor heb je de auto, de bestuurder, de bestemming en de omgeving en omstandigheden. Om een reis goed te kunnen volbrengen is het belangrijk dat je kennis neemt van al deze aspecten, om zo de juiste keuzes te maken.

Je lichaam zie ik als de auto, het vervoersmiddel door het leven.

De bestuurder is de persoon, met zijn wil, gedachten en waarnemingen.


De bestuurder krijgt vanuit de omgeving en vanuit de auto signalen waar hij keuzes over moet maken. Hij beslist op welke signalen hij wel reageert en welke niet. Zoals de ruitenwissers aan bij regen, tanken als de tank leeg is en of hij reageert op het signaal van een aanbieding in een restaurant.


Als mens krijg jij ook de hele dag door signalen. Jouw hoofd beslist hoe het reageert. De eerste stap is dat jij de signalen leert herkennen en waarde gaat toekennen. Dat je leert onderscheiden wat afleiding is en wat een alarm signaal is.


Wil jij leren hoe je in contact komt met je lichaam, hoofd en intuïtie? Mail je vraag naar mij voor meer info.

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page