Holistische therapie, wat is dat?

Holistisch betekent geheel. En dat is mijn mensbeeld. Ik zie, jou als een geheel, lichaam en geest zijn onlosmakelijk verbonden. Wat er in je denken gebeurt, beïnvloed je lichaam. Het beïnvloed je lichaam doordat hormoonbalansen veranderen, de energie die door je lichaam stroomt. De signalen die je spieren krijgen.

Om gezond te zijn is het van belang dat jij beseft dat je lichaam 1 is, alles heeft onlosmakelijk invloed op elkaar. Als je dat erkent, is de volgende stap dat je hier naar luistert en naar handelt. Zo werken jouw lichaam, gedachten, emoties en persoon samen.

Je kunt het vergelijken met een autoreis. Daarvoor heb je de auto, de bestuurder, de bestemming en de omgeving en omstandigheden. Om een reis goed te kunnen volbrengen is het belangrijk dat je kennis neemt van al deze aspecten, om zo de juiste keuzes te maken.

Je lichaam zie ik als de auto, het vervoersmiddel door het leven.

De bestuurder is de persoon, met zijn wil, gedachten en waarnemingen.


De bestuurder krijgt vanuit de omgeving en vanuit de auto signalen waar hij keuzes over moet maken. Hij beslist op welke signalen hij wel reageert en welke niet. Zoals de ruitenwissers aan bij regen, tanken als de tank leeg is en of hij reageert op het signaal van een aanbieding in een restaurant.


Als mens krijg jij ook de hele dag door signalen. Jouw hoofd beslist hoe het reageert. De eerste stap is dat jij de signalen leert herkennen en waarde gaat toekennen. Dat je leert onderscheiden wat afleiding is en wat een alarm signaal is.


Wil jij leren hoe je in contact komt met


je lichaam, hoofd en intuïtie? Mail je vraag naar mij voor meer info.

6 keer bekeken
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2020 by Henrike Weerstand Coach & PSYCHOLOOG