top of page
  • Henrike

Wat is affirmatie


Affirmaties, manifesteren! Je ziet het steeds vaker voorbij komen op Social media, zoals Instagram, facebook en YouTube.


Maar hoe werkt het?

De gedachte achter affirmatie is: 'Door te spreken wordt het werkelijkheid'. En affirmatie, is een ander woord van het bevestigen van een werkelijkheid die jij wenst. Door het vaak genoeg uit te spreken zal de werkelijkheid ontstaan.


'Door te spreken wordt het werkelijkheid'
 


Woorden hebben dus kracht, een creërende kracht. Een negatieve uitspraak creëert negatieve gevolgen. Een positieve uitspraak positieve gevolgen.


Vanuit de kwantum fysica komt er steeds meer bewijs dat ons spreken van invloed is op onze omgeving.

Een Japans onderzoek toont aan dat het positief spreken tegen gekookte rijst maakt dat het minder snel verschimmeld als wanneer je negatief spreekt.


Er is wel een belangrijke voorwaarde/wet. Dat is congruentie, dus wat je spreekt en gelooft moet in overeenstemming zijn. Het uitspreken van een affirmatie werkt dus alleen als je er in gelooft en dat de intentie waarmee je spreekt, overeenkomt met je affirmatie.


Voordat affirmaties dus werken is het belangrijk dat je je eigen twijfel en ongeloof erkent en deze veranderd in geloof.

Als je er niet in gelooft ontstaat er vaak de volgende neiging:

Je zult jezlef bekritiseren of veroordelen, nadat je een affirmatie uitspreekt. Waarom? Omdat je voelt dat wat je hebt gezegd niet klopt met wat je van binnen voelt. Je zult bedenken, wat maak ik mezelf nu wijs. Of ja hoor, je lijkt wel gek dat je denkt dat dit werkt.

Dit is schadelijk, je ongeloof en negatieve gedachten over jezelf worden bevestigd.Intentie is dus van noodzakelijk belang in het werken met affirmaties.


Tips om te beginnen met affirmaties

  1. onderzoek je eigen overtuiging

  2. kies een affirmatie die past bij jou mate van geloof. Beter klein beginnen en groeien. Dan te groot beginnen en teleurgesteld raken.

  3. Spreek het uit met de overtuiging dat je gaat overwinnen.

  4. Geloof dat je jij kan overwinnen.

  5. Geloof en spreek dat wat je geloofd werkelijk word.

  6. Blijf affirmaties gebruiken totdat je merkt dat er verandering op treedt en je bij je gewenste resultaat bent.

Hoe je je ongeloof kunt omdraaien in geloof lees je hier.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page