top of page
  • Henrike

Intuïtie en therapie

Je herkent het vast: Je weet iets zonder dat je er over nagedacht hebt. Een voorgevoel, een ingeving. Je innerlijke stem die je vertelt of je iets moet doen of juist laten. Het is je intuïtie of ‘gut’ feeling. Maar waar komt je intuïtie eigenlijk vandaan?

Het woord ‘intuïtie‘ komt uit het latijn, en staat voor innerlijk zien. Het wordt ook wel eens omschreven als een ingeving of een impuls. Via beelden, gevoelens, woorden, gewaarwordingen of gedachten komt de informate als een soort "innerlijk weten" naar binnen vallen.


Als therapeut beschrijf ik het als het resultaat van je ervaring, kennis en waarnemingen vanuit het nu. Als mens groei en ontwikkel je de hele dag door, je intuïtie is ook altijd in ontwikkeling. Ik zie intuïtie als een innerlijke overtuiging dat je iets zeker weet, zonder dat je het kan onderbouwen.


Tijdens de therapie maak ik als therapeut gebruik van mijn intuïtie, dit doe ik om te ontdekken welke onbewuste overtuigingen en emoties een blokkade vormen in jou leven. Door deze informatie te betrekken in de therapie krijg jij inzicht in jezelf. En zo kunnen we samen blokkades opheffen. Het doel is dat jij toegang krijgt tot jezelf, zonder blokkades.

Ik maak gebruik het denkenvermogen, gevoel en gedragsexperimenten. Door te durven luisteren naar jezelf en daarna in actie te komen zul je merken dat je blokkades verdwijnen. Je leert jezelf beter kennen, ontdekt je kracht en zal steeds meer durven vertrouwen op jou innerlijke stem. Deze holistische aanpak helpt je om je problemen te overwinnen, je relaties te verbeteren en succesvol te worden in je werk.


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page